Boek: Geld verdienen met sociale media

Boek recensie: Geld verdienen met sociale media - Cor Hospes

Auteur: Cor Hospes

Doelgroep: Iedereen die bereid is om via sociale media met klanten te communiceren en wil weten hoe je dit het beste kunt doen.

Aanrader? Ja. Ook als je geen geld wilt verdienen met sociale media maar er alleen meer van wilt weten. Verwacht alleen geen diepgravende theorieën en analyses. Het is een zeer compact, vlot geschreven boekje. Voor het geld hoef je het dan ook niet te laten: € 11,95.

“De grootste multinational kan niet opboksen tegen de status van een vriend op Facebook of Twitter.”

Over de schrijver Cor Hospes

Cor Hospes helpt ondernemingen bij guerillamarketing, socialemediacampagnes en bij het ontwikkelen van (online) storytelling. In dit compacte boekje ‘Geld verdienen met sociale media’ legt hij op eenvoudige en praktische wijze uit hoe je als onderneming met sociale media moet omgaan. Met succesvolle en minder succesvolle cases als voorbeeld.

Delen is vermenigvuldigen

Je hoeft geen verstand van sociale media te hebben om dit boekje te begrijpen. Cor legt uit wat sociale media zijn en hoe ze werken. Het gaat natuurlijk over Twitter, LinkedIn, YouTube, Facebook, bloggen en wat je wel (en juist niet) moet doen om deze sociale media succesvol in te zetten. Maar ook over hoe je met verhalen mensen online de weg wijst naar jouw voordeur. “Delen is vermenigvuldigen” aldus Cor. Maak van je klanten ambassadeurs en genereer nieuwe inkomsten.

Zorg voor een goed product

Het boekje staat vol tips en ‘catchy oneliners’ waarbij de belangrijkste overkoepelende tip in mijn ogen is: zorg dat je product, merk en/of dienst goed is. Maak van je merk een aansprekend verhaal (storytelling). Want sociale media versterken, dus ook negatief! Een slechte service wordt hard afgestraft. “De grootste multinational kan niet opboksen tegen de status van een vriend op Facebook of Twitter.”

Maak contact

Dus maak contact met al die mensen die online over je praten. Luister naar hen, toon begrip en denk mee zodat je ze misschien kunt helpen, en zelfs een sociale relatie met hun kunt aangaan. Maak van kritische buitenstaanders enthousiaste klanten. Dan ga je geld verdienen.

Combineer sociale media

Elk sociaal medium heeft verschillende eigenschappen en mogelijkheden. Combineer deze voor het beste resultaat. Met LinkedIn en Twitter toon je bijvoorbeeld wie je bent, met een blog toon je wat je doet en waar je verstand van hebt. Het boekje sluit af met 31 regels voor succes met sociale media en 5 aansprekende cases uit de praktijk.

Kortom, handig boekje als je meer wilt bereiken met sociale media!

Over jsbosma
Freelance Tekstschrijver | SEO | webteksten | e-mailings | social media | Creatieve optimist | ZZP | Taal | Amsterdam

One Response to Boek: Geld verdienen met sociale media

  1. cor says:

    dank voor je aandacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: